Нарежете патладжана на кръгли филийки, а след това на пръчици. Подсушете между два листа кухненска хартия. Притиснете, за да премахнете излишната вода. В купа смесете галетата, пармезана, микса подправки, солта и черния пипер заедно с чесъна. Разбъркайте добре, докато се смесят. Добавете брашното в друга купа. В трета купа разбийте яйцата.

Потопете всяко парче патладжан в брашното. Оваляйте, докато полепне добре. След това оваляйте в яйцето. Накрая оваляйте в галетата. Подредете патладжанените пръчици в тава за 5 минути да си починат и да поемат вкусовете.

Загрейте еърфрайъра на 180-190 градуса. Поставете патладжанените пръчици в кошницата на уреда. Уверете се, че не се допират. Между тях трябва да има разстояние. Ако се налага гответе на няколко порции. Гответе за около 10 минути или до хрупкава златиста коричка. Подредете върху кухненска хартия за няколко минути преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още: