Меню

Лесна рецепта за италиански хляб с розмарин

14 август 2022 | 06:13 | Михаела Лазарова
Добави в любими
250 г бяло брашно 
120 мл вода
25 мл зехтин и още за поръсване на тесто 
сол, пресен розмарин на вкус
50 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте брашното заедно с наситнения розмарин, солта, водата и зехтина. Омесете всичко добре до получаването на хубаво тесто. След това го покрийте с кърпа и оставете да си почине за 10 минути. Върху леко набрашнен плот с помощта на точилка разточете тестото до желаната от вас дебелина. Внимателно го прехвърлете в достатъчно голяма тава, върху която сте сложили хартия за печете е поръсили малко зехтин върху нея. Поръсете тестото леко със сол и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути или до готовност. 

Снимка: Istock

Бърз домашен хляб с лимец и чубрица

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай