В дълбок тиган загрейте малко зехтин и сложете в него нарязания лук, розмарина и градинския чай, като билките може да не нарязвате. След като се задуши леко лука може да добавите дробчетата. Когато се позапържат може да извадите от тигана розмарина и градинския чай. Добавете виното и водата/бульона и гответе около 10 минути. След това прибавете каперсите, аншоата, горчицата и накрая маслото. Овкусете със сол и черен пипер.

Когато вкусовете се смесят и дробчетата вече са готови всичко това може да пасирате в блендер или кухненски робот, може да ползвате и пасатор. По желание може да изсипете дробчетата на дървена дъска и с нож много хубаво да ги нарежете до получаването на консистенция, която да напомня за пастет. Сервирайте с хубав хляб.

Снимка: iStock

Вижте още: