![1 кг пилешки крилца и малки бутчета
1/2 с. л. пушен червен пипер
1/2 с.л. лук на прах
1 ч. л. чили на прах – по желание
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч.л. суха горчица на прах – по желание
1/2 ч. л. сушен риган
1/4 ч. л. сушена мащерка
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/f60/ea5c305be7725ad415043ced186eef60-587552d7d7f451abfdb6fdffb9e5a9ed.jpg)
35 мин
-
Порции: 2-3
Включете фурната или еърфрайъра на 180 градуса. Крилцата се изплакват с вода и се подсушават с кухненска хартия. Сложете ги в купа и добавете към тях подправките. Хубаво разбъркайте с ръце, за да се овкуси месото от всички страни. Поставете парчетата месо в тава върху хартия за печене или в кошницата на еърфрайъра и гответе за около 25-30 минути или до готовност. Сервирайте със сос или гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Опитайте още: