Меню

Хрупкави чеснови бутчета с картофи и подправки

11 януари 2022 | 06:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 бр. пилешки бутчета 
6 малки картофа, нарязани на едро 
½ чаша зехтин
1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан 
1 и ½ чаени лъжици пресен риган, ситно нарязан 
1 и ½ чаена лъжица чесън на гранули 
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Поставете пилешките бутчета и картофите в голяма купа. Залейте със зехтин и разбъркайте, за да покрие. Прехвърлете ги върху хартия. Поръсете с подправките. Разбъркайте. Върнете продуктите в тава за печене заедно с хартията.

Печете в загрята фурна за около 1 час или докато се получи златиста коричка. Охладете леко преди сервиране, за да се върнат соковете в месото.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай