Меню

Пиле с ароматни подправки в пармезанов сос

5 декември 2022 | 06:46 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди нарязани наполовина и начукани леко 
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка чесън на прах
сол и черен пипер на вкус
За соса:
2 скилидки стрит чесън 
1 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици пресен наситнен магданоз 
1 чаена лъжичка сушен розмарин
1/2 чаена лъжичка сушен риган
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко 
2 супени лъжици царевично нишесте
1 супена лъжица вода
2 супени лъжици зехтин
настърган пармезан на вкус
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Месото се овкусява добре и от двете страни с риган, чесън на прах, сол и черен пипер. В голям тиган на средно висока температура добавете зехтин, сложете месото и го гответе докато покафенее добре и от двете страни. След това го отделете в чиния. В същия тиган (без да го почиствате) сложете 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, чесън, риган, розмарин и магданоз. Бъркайте около 1 минута или докато усетите аромата на чесъна.

Добавете млякото и намалете огъня. Отделно комбинирайте царевичното нишесте и вода. Добавете тази смес към соса и върнете пилешкото месо, което по желание може да нарежете на хапки. Гответе около 10-12 минути или докато пилето стане напълно готово. Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте добре. Може да сервирате в комбинация с къса паста, ориз или друга гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай