![120 г брашно
40 г захар
50 г сирене рикота
30 г масло
5 г ванилов екстракт
100 г пълнозърнесто брашно или трици
5 г мая
150 г тиквено пюре
2 г лимонова кора
1 щипка сол
Олио за пържене
Захар за овалване](/media/files/resized/article/654x358/4c7/cf0866dd17214bf7eb264f6ef85d04c7-35e3c4ea239709f1180fd5af1f08d687.jpg)
-
Порции: 20
Поставете брашното върху плота за месене. Направете кладенче в средата. Добавете захарта, рикотата, маята, лимоновата кора, ванилията и тиквеното пюре. С ръце започнете да месите, докато смесите съставките, като започнете от центъра и загребвате навън.
Накрая добавете солта и маслото. Омесете финално, докато се получи гладко тесто. Месете го около 10 минути, докато стане много гладко, еластично и меко. Оформете топка. Поставете го в купа, покрийте и оставете да втасва за около 45 минути, докато удвои размера си.
От тестото оформете с ръце малки топчета. Загрейте дълбока тенджера с олиото за пържене на висока температура. Изпържете топчетата до златисто. Отцедете с решетъчна лъжица и поставете върху кухненска хартия. След това оваляйте всяка поничка в захарта. Подредете в съд и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: