![2 броя охладено бутертесто
Сладко от череши, боровинки или друго по ваш избор
200 г начупен, нарязан шоколад по ваш избор
прясно мляко за намазване
кристална захар за поръсване](/media/files/resized/article/654x358/d6b/4eb09a5fa1e9a2a276e79c6894e5cd6b-9e89fc81da5fa46826b85ab474e7c408.jpg)
-
Порции: 8-10
Двете бутертеста се изрязват в кръгла форма, като може да ползвате кръгла тава за печене, за да изрежете формата. Сложете първото върху хартия за печене. В средата сложете натрошения шоколад. Покрай него намажете останалата част от тестото със сладко. Внимателно покрийте с втория лист бутертесто. Там където е шоколадът, оформете внимателно с ръце така, че да се получи нещо като купол.
С помощта на вилица притиснете краищата на двете теста, за да не се отворят при печенето, а и за повече красота на сладкиша. Разрежете около купола с шоколад на триъгълници и по желание може леко да ги усучете. След това намажете с прясното мляко сладкиша и леко поръсете с кристална захар.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Сервирайте сладкиша цял, с нож внимателно отрежете горната част на купола. Вътре в шоколада, който се е разтопил може да се топят триъгълниците със сладкото.
Снимка: iStock.
Вижте още: