Меню

Слънчоглед от бутертесто с шоколад и сладко

15 декември 2022 | 10:20 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 броя охладено бутертесто 
Сладко от череши, боровинки или друго по ваш избор
200 г начупен, нарязан шоколад по ваш избор
прясно мляко за намазване
кристална захар за поръсване
35 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Двете бутертеста се изрязват в кръгла форма, като може да ползвате кръгла тава за печене, за да изрежете формата. Сложете първото върху хартия за печене. В средата сложете натрошения шоколад. Покрай него намажете останалата част от тестото със сладко. Внимателно покрийте с втория лист бутертесто. Там където е шоколадът, оформете внимателно с ръце така, че да се получи нещо като купол.

С помощта на вилица притиснете краищата на двете теста, за да не се отворят при печенето, а и за повече красота на сладкиша. Разрежете около купола с шоколад на триъгълници и по желание може леко да ги усучете. След това намажете с прясното мляко сладкиша и леко поръсете с кристална захар.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Сервирайте сладкиша цял, с нож внимателно отрежете горната част на купола. Вътре в шоколада, който се е разтопил може да се топят триъгълниците със сладкото.

Снимка: iStock.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай