Меню

Брауни с шоколадов ганаш

22 януари 2023 | 12:20 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
За приготвянето на брауни:
250 г тъмен шоколад
250 г масло 
4 яйца
250 г захар
2 супени лъжици брашно 
2 супени лъжици натурално какао на прах
За шоколадовия ганаш:
300 г шоколад микс – тъмен и млечен
300 г течна сметана за готвене
60 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера разтопете масло и добавете към него шоколада. Изключете котлона и бъркайте, докато и шоколадът се разтопи, след което отделете тенджерата настрана. В купа разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете към тях брашното и какаото (пресети), отново разбийте добре. Накрая се добавя шоколадовата смес.

Внимателно с шпатула разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят. Намазнете с масло подходяща тава и сложете в нея хартия за печене. Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

През това време може да приготвите шоколадовия ганаш. Загрейте сметана на котлона и добавете в нея шоколада. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Когато браунито е изпечено и охладено може да го залеете с ганаша. След това сложете десерта в хладилник за около 1 час.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай