![За приготвянето на брауни:
250 г тъмен шоколад
250 г масло
4 яйца
250 г захар
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици натурално какао на прах
За шоколадовия ганаш:
300 г шоколад микс – тъмен и млечен
300 г течна сметана за готвене](/media/files/resized/article/654x358/d52/05f6840d6d161a4377a33b4a4885dd52-9232be0bee1cf652f7f8d3e69615c21e.jpg)
-
Порции: 10-12
В малка тенджера разтопете масло и добавете към него шоколада. Изключете котлона и бъркайте, докато и шоколадът се разтопи, след което отделете тенджерата настрана. В купа разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете към тях брашното и какаото (пресети), отново разбийте добре. Накрая се добавя шоколадовата смес.
Внимателно с шпатула разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят. Намазнете с масло подходяща тава и сложете в нея хартия за печене. Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.
През това време може да приготвите шоколадовия ганаш. Загрейте сметана на котлона и добавете в нея шоколада. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Когато браунито е изпечено и охладено може да го залеете с ганаша. След това сложете десерта в хладилник за около 1 час.
Снимка: iStock
Вижте още: