Меню

Наденица с боб върху канапе от ориз

5 февруари 2023 | 06:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г наденица,  нарязана 
1 глава лук, нарязана 
2 чушки (1 червена и 1 зелена), нарязани 
1 люта чушка, нарязана (по желание)
2 чаши вода 
2 кубчета пилешки бульон 
1 супена лъжица чесън на гранули 
1 супена лъжица микс подправки по избор 
1 чаена лъжица червен пипер
1 дафинов лист
300 г домати от консерва 
1 голяма консерва боб, отцеден 
Сол на вкус 
3 чаши сварен ориз
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете нарязаната наденица, половината от лука, чушките, водата, кубчетата бульон, чесъна и другите подправки. Сложете всичко в дълбока тенджера, добавете дафиновия лист и оставете да заври, като разбърквате от време на време. Варете за около 20 минути, докато течността се редуцира леко.

Смесете боба, доматите, останалия лук и ги добавете в тенджерата. Овкусете със сол на вкус. Разбъркайте и оставете отново да заври. След около 20 минути ще се сгъсти леко. Свалете от котлона и извадете дафиновия лист.

Сложете сварения ориз в плато и го използвайте като канапе. Върху него подредете гъстия топинг с боб, наденица и зеленчуци.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай