Меню

Запечени пилешки гърди с песто и моцарела

26 януари 2023 | 06:18 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр. пилешки гърди, тънко нарязани, без кожа
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици червен пушен или сладък пипер
2 супени лъжици сушен риган
4-5 супени лъжици песто
1 голям домат 
250 г настъргана моцарела или друго сирене
40 мин

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

Месото се овкусява с подправките и се слага в тава с незалепващо покритие или може да сложите хартия за печене. След това намажете месото с пестото и подредете домата отгоре, който сте нарязали на колелца. Поръсете със зехтин и настърганото сирене. Печете в предварително загрята фурна на 100 градуса за около 25-30 минути или до готовност на месото.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай