![340 г паста
300 мл сметана за готвене
2 чаши настъргано сирене чедър
2 консерви риба тон, отцедени
200 г гъби, нарязани (може и от консерва)
¼ чаша нарязан лук
1 чаша грах (може и замразен)
1 чаша натрошен картофен чипс (по избор)](/media/files/resized/article/654x358/35e/641bda61f7bb6211340eefe527d8335e-c4deb6f96d59069dc1455a2a90802f26.jpg)
50 мин
-
Порции: 6
Напълнете голяма тенджера с подсолена вода. Сварете в нея пастата за около 8-9 минути. Отцедете. Междувременно загрейте фурната на 220 градуса. Смесете сварената паста с чедъра, сметаната, рибата, граха, гъбите и лука в голяма купа. Разбъркайте добре.
Прехвърлете в тава за печене. Поръсете обилно с натрошения чипс. Ако искате, по желание може да го замените с настъргано сирене или кашкавал. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златиста коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: