![1 голяма консерва нахут
4 кисели краставички
3 с.л. сусамов тахан
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
2 с.л. от маринатата на краставичките
Черен пипер и сол на вкус
Щипка лют червен пипер на люспи – по желание](/media/files/resized/article/654x358/73b/1ec8b677afd808edafb3d7488387b73b-637bf68f9c7a7a4efc1afc725ec314f3.jpg)
10 мин
-
Порции: 1
Поставете отцедения нахут, киселите краставички, тахана, зехтина, чесъна и от сока на краставичките в блендер или кухненски робот. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до гладкост. Прехвърлете нахута в подходяща чиния. Поръсете с малко зехтин и украсете с кисели краставички.
Снимка: iStock
Вижте още: