![10 бр. гъби портобело или други по-големи
2-3 топки моцарела
Настърган пармезан
Свежи листа босилек
Зехтин за намазване на гъбите](/media/files/resized/article/654x358/e60/ddda90c57d7101c7430c60c6dbd37e60-7de188e5ac16188b3acc72c43b668d6c.jpg)
25 мин
-
Порции: 3-4
Гъбите се почистват и пънчетата им се махат (може да ги ползвате за супа, сос, да ги добавите в яхния). Намазват се от двете страни със зехтин и се слагат в тава върху хартия за печене. Подредете ги обърнати на обратно, така че да стават за пълнене. Върху всяка гъба разпределете равномерно от соса. Сложете по 1-2 колелца моцарела, настърган пармезан около ½ супена лъжица на гъба и свежи листа босилек. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато сирената се разтопят добре и станат леко златисти.
Снимка: istoxck
Вижте още: