Разделете жълтъците от белтъците. В купа сложете жълтъците и добавете към тях половината захар. Разбийте ги добре с помощта на миксер. Отделно разбийте белтъците до пухкавост. Когато почти утроят обема си може постепенно да им добавите останалата захар, отново разбивайки с миксер. Така тестото за бишкотите ще стане въздушно, но плътно. Когато сложите и последната захар към белтъците, продължете да разбивате до получаването на твърди връхчета.

Следва да пресеете брашното в купа, след това картофеното нишесте и след това пресейте двете съставки още веднъж, но този път в комбинация. Към жълтъците добавете около 1/3 от белтъците. Бъркайте бавно и внимателно от долу нагоре. След това добавете малка част от брашното. Бъркайте отново с шпатула. Така добавете останалите белтъци и брашно. Накрая трябва да се получи хомогенно тесто, което се прехвърля в сладкарски пош.

В тава сложете хартия за печене. С поша оформете бишкоти, като дължината им трябва да е около 5 см. Бъдете внимателни и оставете достатъчно разстояние между всяка, за да не залепнат при изпичането. След това комбинирайте нишестето с пудрата захар и поръсете бишкотите от край до край.

Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за 9 минути. Сервирайте бишкотите или ги направете на сладкиш, след като са изстинали добре.

Снимка: iStock

Вижте още: