![1 голям картоф, обелен и нарязан
250 г телешка кайма
250 г свинска кайма
½ чаша ситно нарязан лук
1 скилидка чесън, пресован
1 супена лъжица дижонска горчица
½ чаена лъжица сушена мащерка
¼ чаена лъжица сушена салвия
¼ чаена лъжица карамфил на прах
1 чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
¼ чаша вода
1 пакет готово тесто за пай](/media/files/resized/article/654x358/77d/e3a314f415e1a8a2ae1792db4a6ac77d-6fa0209198dfa2274a61d4874a251fc8.jpg)
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете картофа в тенджера и го покрийте с вода изцяло. Оставете да заври и гответе за около 5-6 минути или докато омекне. Отцедете, намачкайте картофа и го оставете настрана.
Смесете двата вида мляно месо, ако не сте взели кайма смес предварително. Към месото добавете лука, чесъна, горчицата, солта и подправките. Долейте с вода. Омесете добре, за да се смесят всички съставки напълно. Запържете сместа в загрят тиган, докато покафенее. Разбърквайте постоянно, за да не загори. Свалете от котлона и добавете картофа, разбъркайте.
Разделете тестото за пай на две. Единият лист постелете на дъното на намазнена тава за печене. Покрийте с плънката, след това покрийте с другия лист тесто. Направете дупки в тестото с вилица, за да може парата да излиза по време на печенето. Притиснете ръбовете на тестото към тавата за печене.
Печете в загрята фурна за около 30-40 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: