Меню

Сладкиш с фини кори, маскарпоне и шоколад

23 април 2023 | 05:07 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
Фини кори за баница
1/2 ч.ч. сирене маскарпоне
1/2 ч.ч. сирене рикота
1/4 ч.ч. пудра захар, пресята
1/2 чаена лъжичка канела
1/4 ч.ч. настърган/нарязан шоколад
1/4 ч.ч. течна сметана – разбита до твърди връхчета
разтопено масло за намазване на корите
1/2 ч.ч. счукан обелен шамфъстък
70 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте сирената, шоколада, сметаната, канелата, захарта и ядките. Всичко се разбърква много добре. Върху кухненски плот сложете една кора и я намажете с разтопеното масло. Върху нея сложете втора и също намажете с масло. В долния край на кората сложете по дължина от плънката, както когато правите вита баница. Навийте внимателно и сложете в тава за печене, предварително намазнена с масло. Навийте по същия начин и останалите кори до изчерпване на плънката. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След като изстине може да поръсите с пудра захар, да нарежете и сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай