Меню

Палачинки от червена леща без брашно

4 май 2023 | 05:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г червена леща
200 мл вода
1 щипка сол
1 чаена лъжица бакпулвер 
1 чаена лъжица олио
30 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете лещата във вода, колкото да я покрие. Отцедете добре. Прехвърлете я в блендер. Добавете водата, солта, бакпулвера и олиото. Пасирайте до получаване на гладка консистенция за палачинки. Ако е прекалено гъста, добавете малко вода. В намазнен загрят тиган направете палачинките една по една, като печете по 3-4 минути от всяка страна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай