![½ чаша масло, разтопено
3 супени лъжици лимонов сок
2 чаени лъжици чили на прах
1 чаена лъжица джинджифил на прах
¼ чаена лъжица сол
1 кг скариди, почистени и обелени](/media/files/resized/article/654x358/42c/9df9623cd1150a529ceb828a3491742c-1f5ffe47a13b342d3dfb7e9f5b97c839.jpg)
40 мин
-
Порции: 6
В купа смесете първите 5 от съставките. От тях отделете ¼ чаша настрана. Загрейте скарата на средна към висока температура. Оваляйте скаридите в сместа, която сте приготвили.
Сложете скаридите на скарата и печете по 5 минути от всяка страна, като от време на време мажете със сместа, която сте приготвили предварително.
Свалете скаридите от скарата. Намажете ги с маслото и останалата част от сместа, която сте отделили.
Опитайте още:
17 великолепни рецепти със скариди
Снимка: istock