Меню

Безглутенови хлебчета от червена леща

13 юни 2023 | 07:05 | Илияна Николова
Добави в любими
160 г червена леща 
50 мл вода 
50 супени лъжици ябълков оцет 
20 г кокосово масло 
20 г хуск 
½  чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Изплакнете лещата. Накиснете я в купа с вода, колкото да покрие. Добавете оцета. Оставете за една нощ. На сутринта отцедете лещата от течността. Прехвърлете в купа. Към нея добавете 50 мл вода. Пасирайте с пасатор до получаване на гладка смес.

Разтопете кокосовото масло и го добавете към нея. Пасирайте отново. Добавете 20 г хуск, солта, содата. Разбъркайте с шпатула, докато се смесят. Накрая добавете останалото количество оцет. Разбъркайте отново. Ще се получи лепкава смес.

С мокри ръце, за да не лепне тестото по тях, оформете малки топчета от тестото. Подредете в тава за печене с хартия. Поръсете по желание със сусам или подправки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай