![200 г паста Conchiglie (мидички)
50 г черни маслини без костилки
5-6 чери домата
150 г риба тон от консерва
50 г бейби моцарела
рукола на вкус и по желание, може да я замените със спанак, марули
пресен лук на вкус
За дресинга:
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
сол на вкус](/media/files/resized/article/654x358/ec6/79402c047c857338b84156dad5c26ec6-794b6b0a56f24ad8a57ac6467c146172.jpg)
20 мин
-
Порции: 1
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката, отцежда се, изплаква се и се слага в купа. Добавете ѝ 1 супена лъжица зехтин и разбъркайте. Зеленчуците и моцарелата се нарязват като за салата и се слагат в купата при пастата. Добавете и отцедената риба, царевицата. Комбинирайте съставките за дресинга, овкусете салатата, разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: