Меню

Паста с прошуто кото и сметана

11 август 2023 | 12:23 | Михаела Лазарова
5 от 6 гласа
Добави в любими
320 г паста Penne Rigate 
150 г прошуто кото
300 мл течна сметана за готвене
1 и ½ с.л. доматено пюре
пресен магданоз на вкус
зехтин около 1 с.л.
сол и черен пипер на вкус
20 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. Загрейте тиган с няколко капки зехтин. Нарежете шунката на не много ситно и я добавете в тигана. Гответе докато стане леко златиста. След това добавете сметаната, разбъркайте и сложете и пюрето. Отново разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да се готви около 10 минути. Отцедете пастата и я сложете в тигана. Поръсете с пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай