Меню

Крем с маскарпоне и кайсии

12 август 2023 | 05:55 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
700 г пресни кайсии
1 чаша захар
1 чаша маскарпоне
1 чаша течна сметана за разбиване
65 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Плодовете се измиват добре, след което се премахват костилките им. Нарязват се на по-малки парчета и се слагат в тенджера заедно със захарта. Гответе докато захарта се разтопи и се получи хубава консистенция, да не е рядък сиропът. След като изстине, може да пасирате леко с пасатор, ако е необходимо. За този десерт може да ползвате и домашно сладко от кайсии, ако имате.

Отделно в купа с помощта на миксер разбийте сметаната и маскарпонето до получаването на пухкав крем. За сметаната имате два избора – ако не искате десертът да е твърде сладък, вземете сметана, която не е подсладена. Ако пък обичате по-сладки десерти, разбийте подсладена сметана. В подходящи купички или чаши започнете да редувате от крема и сладкото от кайсии. Украсете по ваше желание и сложете в хладилник за поне 30 минути, за да стегне.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай