Меню

Паста с вкусен сос без месо

27 август 2023 | 05:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
360 г паста по ваш избор
250 г маслен боб от консерва, отцеден и изплакнат
80 г сушени домати в зехтин
2 супени лъжици чили паста
пармезан за поръсване
20 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. В блендер или кухненски робот сложете отцедения боб, лютата паста и доматите. Всичко се пасира добре. Сложете тиган на котлона и сипете в него получения сос. Тъй като има вероятност да е твърде гъст, може да му добавите малко от водата, в която ври пастата.

Гответе соса за няколко минути в тигана на средно силен огън. Когато пастата се свари може да я отцедите и добавите в соса. Разбъркайте всичко добре. Махнете тигана от котлона, пресипете пастата в чиния, поръсете с пармезана. 

Снимка: istock

По идея от my.whisk.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай