Може би си спомняте този лесен десерт от вашето детство. Ето и шанс да се върнете назад във времето с тази рецепта.
Приготвяне
-
Загрейте фурната си на 180 градуса.
-
Почистете сърцевината на ябълките и извадете малко допълнително, за да създадете кухина в центъра.
-
В купа смесете овесените ядки, нарязаните ядки, сушените боровинки и канелата.
-
По желание можете да добавите мед или кленов сироп за сладост.
-
Напълнете всяка ябълка с овесената смес.
-
Поставете пълнените ябълки в тава за печене и печете 25-30 минути, или докато ябълките омекнат и плънката стане златистокафява.
-
Можете да хапвате топли или студени или пък дори да занесете малко от тях в офиса.
Вижте още:
Как бихте оценили рецептата?