Меню

Руло с кокос, маскарпоне и бял шоколад

2 ноември 2023 | 11:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
90 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. В купа комбинирайте кокоса и маскарпонето.
  2. Разбъркайте всичко много добре.
  3. Получената смес изсипете върху лист свежо фолио и навийте стегнато, за да се образува формата на салам. 
  4. Сложете да стегне в хладилник за около 1 час. 
  5. Разтопете шоколада на водна баня. 
  6. Извадете рулото от хладилника и премахнете фолиото. 
  7. Нарежете го на парчета с диаметър около 2 см.
  8. Потопете всяко парче в белия шоколад и сложете в чиния. 
  9. За финал украсете с ядки, шоколад или друга украса по ваше желание.
  10. Сложете готовите парчета за още няколко минути в хладилник, за да се стегне шоколадът. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай