IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Печена сьомга с вкусен сос
29 ноември 2023 | 07:00 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
35 мин.
Порции: 4-5
Продукти
1 кг филе от сьомга
сол на вкус
зехтин на вкус
наситнен магданоз за поръсване при сервиране – по желание
За соса:
Настъргана кора на 1 добре измит лимон
сокът на 2 лимона
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
5 скилидки чесън, на много ситно нарязани
2 супени лъжици сух риган
1 ч. л. сладък червен пипер
½ ч. л. черен пипер
Приготвяне
В подходяща купичка комбинирайте много добре съставките за соса.
Изберете тавата, в която ще печете рибата.
Сложете в нея достатъчно голям лист алуминиево фолио за печене.
Фолиото трябва след това добре да завие рибата.
Намажете на листа фолио зехтин.
Овкусете с малко сол сьомгата и от двете страни и я сложете с кожата надолу върху намазнения лист фолио.
След това я залейте хубаво със соса.
Завийте я добре с фолиото така, че да е покрита от всички страни.
Сложете я да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.
Извадете внимателно тавата и също така внимателно отворете отгоре фолиото.
Върнете рибата във фурната, за да се запече отгоре за около 3 минути.
Сервирайте я с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Вижте още:
12 страхотни рецепти със сьомга
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за Никулден
рецепти с риба
рецепти със сьомга
Коментирай
Последни
Четени
10 рецепти за трапезата на Никулден
5 задължителни ястия за Никулден
10 признака, че сте харизматична личност
10 рецепти за трапезата на Никулден
Седмичен хороскоп за 2 – 8 декември
Днес почитаме света Сава
Вече не е и смешно: Десетият опит да изберат шеф на НС пак започна с почивка
Над 400 хил. пенсионери ще получат коледната надбавка
50-годишният модел Виктория Силвстед става певица и ще пробва на „Евровизия“
Изборът за главен прокурор ще е на 16 януари
Готварство
10 рецепти за трапезата на Никулден
Баницата на модерната жена: с бекон, чедър и много стил
Канелен кекс с орехи и ванилия
Категории