Меню

Рецепта за саганаки – гръцко панирано сирене

29 ноември 2023 | 11:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
15 мин.

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне
  1. С остър нож нарежете сиренето на две филийки. 
  2. Изплакнете всяка филийка с вода със стайна температура, след което ги подсушете леко с домакинска хартия. 
  3. Така брашното по-лесно ще полепне върху сиренето. 
  4. В плоска чиния сипете малко брашно и добавете към него черния пипер, разбъркайте. 
  5. Оваляйте внимателно всяка плочка сирене. 
  6. В незалепващ тиган загрейте добре зехтина. 
  7. Поставете плочките сирене. 
  8. Запържете ги от двете страни до златистокафяво. 
  9. Може леко да намалите котлона. 
  10. Когато са готови изстискайте върху тях малко лимонов сок и сервирайте. 
  11. По желание може да фламбирате сиренето с малко узо или коняк.  

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай