IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Рецепта за саганаки – гръцко панирано сирене
29 ноември 2023 | 11:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
15 мин.
Порции: 1-2
Продукти
Около 250-300 г плочка фета сирене или полутвърдо сирене като кефалотири, гравиера
брашно за овалване
черен пипер на вкус
¼ чаша зехтин екстра върджин
1 малък лимон, нарязан на резени
Приготвяне
С остър нож нарежете сиренето на две филийки.
Изплакнете всяка филийка с вода със стайна температура, след което ги подсушете леко с домакинска хартия.
Така брашното по-лесно ще полепне върху сиренето.
В плоска чиния сипете малко брашно и добавете към него черния пипер, разбъркайте.
Оваляйте внимателно всяка плочка сирене.
В незалепващ тиган загрейте добре зехтина.
Поставете плочките сирене.
Запържете ги от двете страни до златистокафяво.
Може леко да намалите котлона.
Когато са готови изстискайте върху тях малко лимонов сок и сервирайте.
По желание може да фламбирате сиренето с малко узо или коняк.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Вижте още:
Любими рецепти със сирене
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти със сирена
рецепти за предястия
Коментирай
Последни
Четени
Любовен хороскоп за 29 април – 5 май
Таро карта за 27 април
Дневен хороскоп за 27 април
Тест: Дървото на желанията
Женски хороскоп за май
Плодове, които можете да ядете, ако имате диабет
Подходящо време за разходка в планината, но туристите да внимават
САЩ нямат свободни системи Patriot, които да дадат на Украйна
Украйна атакува Русия с дронове, свалени са 68 през нощта
Любовен хороскоп за всички зодии за 29 април – 5 май
Корозирала авиобомба е намерена в кв. "Възраждане" вчера
ПСС: Времето в планините ще е добро за разходки до обяд
Джебчии и измами: За какво да внимават туристите в Атина
Рецептата Dnes: Ароматна марината за агнешко
Маникюр за Великден – зайци, яйца и пастелни цветове
75 Hard Challenge – фитнес предизвикателството, което подлуди света
София Буш се призна за хомосексуална: Връзката с жена ме съживи
Салма Хайек публикува непоказвани снимки от сватбата й с милиардера Франсоа-Анри Пино
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Брауни с фурми и орехи без печене
Великденски сладки
3 пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Категории