Меню

Рецепта за лют сос Хариса (Harissa)

7 декември 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне
  1. Лютия сос Хариса може да ползвате за печене на месо, да поднесете към вече изпечени меса или риби, зеленчуци, като добавка към супи, сандвичи и т.н. 
  2. Поставете сушените люти чушки в подходяща купа и ги покрийте с гореща вода. 
  3. Оставете ги настрана за 30 минути, докато омекнат и се рехидратират.
  4. Отцедените чушки се почистват от семките и дръжките. 
  5. Заедно с останалите съставки се слагат в кухненски робот и се смилат. 
  6. Разбъркайте соса, ако е необходимо добавете още малко зехтин, за да не е твърде гъст и отново смелете. 
  7. По ваш вкус може да коригирате и подправките. 
  8. Прехвърлете соса в буркан с капак или купичка и сервирайте или сложете в хладилник за по-късно. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай