IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пилешки бутчета със сос от горчица и мед
11 декември 2023 | 08:40 |
Михаела Лазарова
5 от 30 гласа
лесно
Добави в любими
70 мин.
Порции: 2-3
Продукти
1 кг пилешки бутчета без кости и кожа
2-3 големи глави жълт лук
сол на вкус
За соса:
½ ч.ч. зехтин екстра върджин
4 с.л. дижонска горчица
3 ч.л. качествен мед
7 скилидки чесън, смлени
1 ч.л. смлян кориандър
¾ ч.л. сладък червен пипер
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. лют червен пипер – по желание
сол на вкус
Приготвяне
Овкусете месото със сол.
В дълбока купа комбинирайте съставките за соса и ги разбъркайте много добре.
Добавете месото и отново разбъркайте хубаво, за да може да се овкуси както трябва от всички страни.
Намазнете подходяща тава за печене.
Подредете месото.
Ако е останал сос, добавете и него.
Обелете и нарежете лука на едро.
Сложете го в тавата при месото.
Печете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или до готовност на месото.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Вижте още:
Най-вкусните рецепти с пиле
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пилешко месо
рецепти за основни ястия
Коментирай
Последни
Четени
4 зодии, за които май ще е фантастичен
10 хитрости за заличаване на стрии
Женски хороскоп за май
Тест: Дървото на желанията
Женски хороскоп за май
Плодове, които можете да ядете, ако имате диабет
Петков: Гласуваните пари за мините са предизборна пиратка от ГЕРБ и ДПС
ЦСКА разпердушини "Левски" за втори път в рамките на 20 дни
"Жирона" изпревари "Барса" след успех над "Лас Палмас"
Торнадо връхлетя китайския град Гуанджоу
Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс
Пп-ДБ: Няма да бъдем порочна алтернтива
Масло от жожоба – как може да подобри състоянието на косата ви?
ЦСКА-София би Левски с 3:1 и го отдалечи от Европа
Креатин – защо да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?
Ужасяващ момент – Ан Хатауей била принудена да целува 10 мъже заради роля
Каква е съдбата на „първия и най-голям“ фестивал за възрастни в Южна Корея?
10 храни, богати на витамин К, препоръчани от диетолози
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Брауни с фурми и орехи без печене
Великденски сладки
3 пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Категории