IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пилешки бутчета със сос от горчица и мед
11 декември 2023 | 08:40 |
Михаела Лазарова
5 от 30 гласа
лесно
Добави в любими
70 мин.
Порции: 2-3
Продукти
1 кг пилешки бутчета без кости и кожа
2-3 големи глави жълт лук
сол на вкус
За соса:
½ ч.ч. зехтин екстра върджин
4 с.л. дижонска горчица
3 ч.л. качествен мед
7 скилидки чесън, смлени
1 ч.л. смлян кориандър
¾ ч.л. сладък червен пипер
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. лют червен пипер – по желание
сол на вкус
Приготвяне
Овкусете месото със сол.
В дълбока купа комбинирайте съставките за соса и ги разбъркайте много добре.
Добавете месото и отново разбъркайте хубаво, за да може да се овкуси както трябва от всички страни.
Намазнете подходяща тава за печене.
Подредете месото.
Ако е останал сос, добавете и него.
Обелете и нарежете лука на едро.
Сложете го в тавата при месото.
Печете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или до готовност на месото.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Вижте още:
Най-вкусните рецепти с пиле
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пилешко месо
рецепти за основни ястия
Коментирай
Последни
Четени
Дневен хороскоп за 16 юни, понеделник
Любовен хороскоп за 16 – 22 юни
Седмичен хороскоп за 16 – 22 юни
Седмична нумерологична прогноза за 16 – 22 юни
Седмична таро прогноза за 16 – 22 юни
Дневен хороскоп за 15 юни, неделя
Нумерологична прогноза за 16 – 22 юни
5 основни елемента от летния гардероб за всяка жена над 50
6 навика, които ни пречат да сме щастливи
Нетаняху заяви: Нападнахме Иран, за да предотвратим ядрен холокост
8 знака, че сте живели в минал живот
Перфектен отбор вече 36 години – тайната на брака между Кира Седжуик и Кевин Бейкън
5 съвета за грим, с помощта на които ще изглеждате по-млади през 50-те си години
Синът на Наоми Уотс и Лив Шрайбър: Винаги съм искал да раста като красива жена
Какво е холестеролът?
Стомашно-чревният микробиом през лятото – как се променя и как да го защитим?
Хапваме пилешко месо за гладка кожа и здрави мускули
74% от жертвите на домашно насилие смятат, че институциите си затварят очите
3 зодии, които най-често се развеждат
Иън Сомърхолдър и Пол Уесли пиели по 20-30 чаши чай на ден
6 идеи за маникюр с бледожълто - хитовият цвят за сезона
Бела Хадид е голям романтик
продава, Двустаен апартамент, 57 m2 Варна, Център, 139900 EUR
продава, Къща, 165 m2 София, Балша (с.), 355000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 72 m2 София, Дървеница, 256000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 115 m2 София, Манастирски Ливади, 255000 EUR
Готварство
Марината за пилешко месо
Бабината рецепта за ягодов пай
Картофени гофрети с пармезан
Категории