IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Гъби и шалот на тиган с рикота
3 февруари 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
40 мин.
Порции: 2
Продукти
700-800 г пресни гъби по ваш избор, може и микс
2 с.л. зехтин екстра върджин
2 с.л. масло
450 г шалот лук
мащерка на вкус
сол и черен пипер на вкус
½ ч.л. сладък червен пипер
1 ч.ч. домашен зеленчуков бульон
няколко лъжици сирене рикота
магданоз за поръсване
Приготвяне
Лукът се обелва и се измива, по желание може да разрежете по-големите глави наполовина.
Гъбите се почистват и нарязват.
В голям тиган на среден огън загрейте зехтина и маслото.
След това добавете в него шалота, чесъна и мащерката.
Гответе 10-12 минути, като разбърквате от време на време, докато шалотът започне да омеква.
Усилете котлона и добавете гъбите.
Подправете със сол, червен и черен пипер.
Когато гъбите леко омекнат, може да налеете бульона и да оставите всичко да къкри за около 10 минути или докато течността почти намалее.
Накрая добавете сиренето рикота, поръсете с магданоз.
Разбъркайте и сервирайте, като гарнитура или предястие.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Гъби с пармезан на тиган
Паста с гъби, сметана и чесън по рецепта на Джейми Оливър
Гъби по селски
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с гъби
вегетариански рецепти
рецепти за предястия
Коментирай
Последни
Четени
Как да спрете да привличате негативна енергия в живота ви
Късметлийски дни през май за всички зодии
Бягство към морето: Ранно лято в Къмпинг „Градина“ с подарък нощувка
Честит имен ден, Мая!
Има 4 типа хора, родени през май. Вие от кои сте?
Месечен хороскоп за май
Харис с нападка към Тръмп: Изостави най-високите идеали на Америка
Пандемията от затлъстяване в България става все по-страшна
Почина най-възрастния човек на света, кой е наследникът му?
Кралица Летисия показа историческа брошка на погребението на папа Франциск
Семейна приказка – Меган Маркъл с трогателни писма до Арчи и Лилибет
Сбогом, затворени обувки – сандалите, които ще носим тази година
6 храни, които влошават сезонните алергии
Харизмата не е дарба, това е стратегия. Ето твоята...
Меланома
Хроничен пиелонефрит- причинява се от повтарящи се инфекции на пикочо-половата система
Цитрусовите плодове намаляват с 20% риска от депресия
Мозъчна инсулинова резистентност и стареене – нова гледна точка към когнитивния спад
Наоми Кембъл - с децата на Малдивите
Клои Кардашян влезе във форма за лятото
Том Круз и Ана де Армас - заедно на кино
Най-големите джентълмени сред зодиите
продава, Двустаен апартамент, 70 m2 Пловдив, Тракия, 73521 EUR
продава, Двустаен апартамент, 69 m2 Пловдив, Каменица 2, 61760 EUR
продава, Тристаен апартамент, 111 m2 Пловдив, Каменица 2, 107651 EUR
продава, Тристаен апартамент, 107 m2 Пловдив, Христо Смирненски, 139542 EUR
Готварство
Крокети с рикота и пармезан
Пастет с риба тон и каперси
Агнешко къри за Гергьовден
Категории