IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Гъби и шалот на тиган с рикота
3 февруари 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
40 мин.
Порции: 2
Продукти
700-800 г пресни гъби по ваш избор, може и микс
2 с.л. зехтин екстра върджин
2 с.л. масло
450 г шалот лук
мащерка на вкус
сол и черен пипер на вкус
½ ч.л. сладък червен пипер
1 ч.ч. домашен зеленчуков бульон
няколко лъжици сирене рикота
магданоз за поръсване
Приготвяне
Лукът се обелва и се измива, по желание може да разрежете по-големите глави наполовина.
Гъбите се почистват и нарязват.
В голям тиган на среден огън загрейте зехтина и маслото.
След това добавете в него шалота, чесъна и мащерката.
Гответе 10-12 минути, като разбърквате от време на време, докато шалотът започне да омеква.
Усилете котлона и добавете гъбите.
Подправете със сол, червен и черен пипер.
Когато гъбите леко омекнат, може да налеете бульона и да оставите всичко да къкри за около 10 минути или докато течността почти намалее.
Накрая добавете сиренето рикота, поръсете с магданоз.
Разбъркайте и сервирайте, като гарнитура или предястие.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Гъби с пармезан на тиган
Паста с гъби, сметана и чесън по рецепта на Джейми Оливър
Гъби по селски
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с гъби
вегетариански рецепти
рецепти за предястия
Коментирай
Последни
Четени
Таро карта за 27 април
Дневен хороскоп за 27 април
Топ 10 храни за подобряване на плодовитостта при жените и мъжете
Тест: Дървото на желанията
Женски хороскоп за май
Таро карти за май за всяка зодия (Видео)
Джони Деп: Холивудските филми са еднотипни и за еднократна употреба
"Ливърпул" договори новия треньор - Арне Слот ще наследи Юрген Клоп
БСП реди листите за изборите 2 в 1 на 9 юни
Земетресение в Черно море рано тази сутрин
Лазаре, излез вън! Честито на имениците
Десетки торнада връхлетяха централната част на САЩ, има ранени
Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите
Boeing е убеден в светлото си бъдеще, кредиторите - не толкова много
75 Hard Challenge – фитнес предизвикателството, което подлуди света
София Буш се призна за хомосексуална: Връзката с жена ме съживи
Салма Хайек публикува непоказвани снимки от сватбата й с милиардера Франсоа-Анри Пино
Най-добрите аромати за вашата зодия, ако мечтаете за пролетна романтика
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Брауни с фурми и орехи без печене
Великденски сладки
3 пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Категории