Меню

Гъби и шалот на тиган с рикота

3 февруари 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Лукът се обелва и се измива, по желание може да разрежете по-големите глави наполовина. 
  2. Гъбите се почистват и нарязват. 
  3. В голям тиган на среден огън загрейте зехтина и маслото. 
  4. След това добавете в него шалота, чесъна и мащерката. 
  5.  Гответе 10-12 минути, като разбърквате от време на време, докато шалотът започне да омеква.
  6. Усилете котлона и добавете гъбите. 
  7. Подправете със сол, червен и черен пипер. 
  8. Когато гъбите леко омекнат, може да налеете бульона и да оставите всичко да къкри за около 10 минути или докато течността почти намалее. 
  9. Накрая добавете сиренето рикота, поръсете с магданоз. 
  10. Разбъркайте и сервирайте, като гарнитура или предястие. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай