Меню

Рецепта за телешко варено

20 януари 2024 | 12:00 | Нина Иванова
5 от 15 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: личен архив.
120 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. Нарязвате месото на малки парчета. 
  2. Варите ги около 1-2 часа, в зависимост от месото. Махнете с лъжица пяната, която ще се образува при варенето.
  3. Следете периодично месото, като боцвате с вилица, за да видите колко е сварено. Малко преди да изключите котлона, сипете 1 чаена лъжичка сол в бульона.
  4. След като сварите месото, пресипете бульона в друга тенджера. Досипете вода, ако е необходимо.
  5. Нарежете морковите на тънки шайби.
  6. Нарежете лука на дребно или както ви харесва.
  7. Нарежете на малки кубчета целината.
  8. Сложете нарязаните моркови, лук и половин целина да се варят. 
  9. Варете ги около 10 минути, след което прибавете нарязаните на средно големи кубчета картофи. 
  10. Добавете месото.
  11. Капнете малко олио, може да сложите 1-2 чаени лъжички сол, според вкуса ви.
  12. Сложете дафиновия лист.
  13. Варете докато картофите станат готови. 
  14. Малко преди да изключите котлона сложете зърната черен пипер и няколко накъсани листенца от целината.
  15. Изключвате котлона и супата е готова.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Стеф ( преди 4 месеца )
С месо от плешка с ребрата,ако имат и хрущяли,още по добре.и да си ври със зеленчуците.така се овкусява по добре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
78 годишен, вдовец, ( преди 4 месеца )
На думи изглежда да е вкусна супата. Ама да се занимавам два или три часа, с готвене, не си струва. Аз съм вдовец. Щеям такава супа в ресторант, макар и не съвсем същата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар