Меню

Паста с карфиол

29 януари 2024 | 11:53 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете морковите, лука и селърито. 
  2. Сложете ги в кухненски робот и ги смелете добре. 
  3. В дълбок тиган загрейте зехтина. 
  4. Добавете в него розмарина.
  5. Разбъркайте и добавете смлените зеленчуци. 
  6. Гответе 10 минути. 
  7. След това сложете доматения сос, доматеното пюре. 
  8. Смелете в кухненски робот накъсания на розички карфиол. 
  9. След това добавете и него в соса. 
  10. Овкусете със сол, черен пипер и покрийте с похлупак. 
  11. Гответе около 30-40 минути. 
  12. Когато сосът е почти готов, сварете пастата според инструкциите на опаковката. 
  13. Отцедете я и добавете към соса. 
  14. Може да добавите и малко количество от водата, в която е вряла, ако сосът е много гъст. 
  15. Сервирайте пастата, като всяка порция поръсете с настърган пармезан или сирене пекорино романо. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай