Меню

Рецепта за Pappa al pomodoro – италианска доматена супа с хляб

29 февруари 2024 | 09:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща тенджера загрейте зехтина. 
  2. Добавете към него нарязания чесън. 
  3. След 1-2 минути може да добавите и пасираните домати, както и сол. 
  4. Гответе около 30 минути на слаб огън. 
  5. След това може да добавите малко вода. 
  6. Разбъркайте и сложете хляба, който сте нарязали на по-едри хапки. 
  7. Притиснете леко с лъжица и долейте още вода. 
  8. Трябва да има достатъчно сос, в който да се напои хлябът. 
  9. Покрийте с капак тигана и изключете котлона. 
  10. Махнете от котлона след 15 минути. 
  11. Завършете със струйка зехтин, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко пресен босилек.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай