IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Свинско задушено в портокалов сок и мляко
30 март 2024 | 06:00 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60.
Порции: 10
Продукти
1 и ½ кг свинско месо от врат
1 супена лъжица черен пипер
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици олио
2 дафинови листа
2 чаени лъжици кимион
1 чаена лъжица сушен риган
¼ чаена лъжица лют червен пипер
Сокът и кората от 1 портокал
2 чаши прясно мляко
Приготвяне
Овкусете месото с пипера и солта, като втриете подправките добре.
Загрейте олиото в дълбок тиган на силен огън.
Запечатайте месото от всяка страна по 3-4 минути.
Извадете и оставете настрана.
Запазете и соковете, останали в тигана.
Поставете месото в дълбока тенджера.
Овкусете с дафиновите листа, кимиона, ригана и лютия пипер.
Залейте с портокаловия сок и прясното мляко.
Разпръснете портокаловите корички отгоре.
Оставете да заври на силен котлон, след което намалете температурата на слабо, покрийте с капак и оставете да къкри 2 часа.
Загрейте фурната на 230 градуса.
Извадете месото от течността. Прехвърлете в тава за печене.
Поръсете с малко от останалите сокове в тенджерата. Добавете сол на вкус по желание.
Печете за 20 минути, докато месото покафенее.
Свързани статии
Свинско руло с праскови, ябълки и вишни
Свинско филе с артишок и мента
Апетитни рецепти със свинско месо
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
свинско
мляко
портокалов сок
мариновано месо
задушено свинско
Коментирай
Последни
Четени
Седмичен хороскоп за 29 април – 5 май
Започва Страстната седмица
Защо не бива да правим компромис с избора на тоалетна хартия?
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Женски хороскоп за май
Цветница е! Празникът на цветята
Началникът на украинската армия: Боевете са жестоки, Русия доминира
Прекаляването с тренировките влияе негативно на имунитета
Мартин Георгиев от "Славия" няма да се връща в "Барселона"?
Земетресение от 4 по Рихтер е регистрирано край остров Крит
Одрин - едно добро място за празнуване на Цветница
Папата отиде на биенале в затвор
Земетресение от 4,3 разлюля остров Крит
Радев с вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите
Бритни Спиърс слага край на отношенията си с отчуждения си баща
Хороскопът ви за 29 април
Меган Маркъл не дава децата да пътуват до Великобритания
Ивет Лалова показа личицето на новородения си син
Постназалната секреция се появява поради редица състояния
Какво представлява синдромът на Тимъти?
Генна терапия при сърдечносъдови заболявания
Коклюш и усложнения при възрастни
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Рецепта за немски козуначен кекс Гугелхупф (Gugelhupf)
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Агнешко с картофи и чесън (ВИДЕО)
Категории