IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Рецепта за Пиле Марсала
3 април 2024 | 09:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
500 г пилешки гърди на половини
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица зехтин
1 чаша нарязани гъби
½ чаша вино Марсала
½ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 супена лъжица пресен магданоз, наситнен
Приготвяне
Поставете пилешкото между два листа найлоново фолио.
Начукайте с помощта на чук за месо или точилка, докато направите месото по-тънко и крехко.
Овкусете месото от двете страни със сол и пипер.
Поставете брашното в плитка чиния.
Потопете всяко парче месо в брашното, докато го покрие, изтупайте.
Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура.
Пържете в него пилешкото от всяка страна по 3 минути или до златисто.
Извадете пилешкото от тигана.
В същия тиган добавете гъбите, виното, бульона, лимоновия сок.
Намалете котлона и оставете соса да къкри и да се редуцира за 10 минути.
Върнете пилешкото обратно в тигана и го обръщайте, така че да се овкуси от всички страни.
Намалете котлона, похлупете с капак и оставете да се готви още 5-6 минути.
Сервирайте поръсено с наситнен магданоз.
Свързани статии
Азиатска салата с пиле, манго и авокадо
5 нискокалорични рецепти с пилешко месо
Пилешки бутчета със зеленчуци, доматен сос и вино
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
пилешко
печено пиле с гъби
пиле марсала
Коментирай
Последни
Четени
Лунна диета за май
Месечен хороскоп за май
Как да спрете да привличате негативна енергия в живота ви
Честит имен ден, Мая!
Има 4 типа хора, родени през май. Вие от кои сте?
Месечен хороскоп за май
Атанас Мавродиев: Българите избягахме от корените си
Протест затвори пътя между Ямбол и Средец
Зодиите, за които май ще бъде приказен месец
Уволниха съветника в Белия дом за националната сигурност Майк Уолц
10 признака, че сте потиснати сексуално
Гари Олдман се извинил на Деми Мур, че бил все пиян на снимачната площадка
Месечен хороскоп за май
Сватбен маникюр – елегантни и лесни идеи
Най-използваните растения за ароматерапия
Как влияе алкохолът на оралното здраве?
Меланома
Хроничен пиелонефрит- причинява се от повтарящи се инфекции на пикочо-половата система
Приказен МАЙ за 4 зодии!
Анджелина Джоли: Не съм себе си от десетилетие
Цветовете лакове за нокти, които превзеха пролетта
Наоми Кембъл - с децата на Малдивите
продава, Тристаен апартамент, 90 m2 Пловдив, Изгрев, 112700 EUR
продава, Парцел, 1642 m2 София, Дървеница, 400000 EUR
продава, Парцел, 1700 m2 София, Бояна, 409000 EUR
продава, Парцел, 730 m2 София, Бояна, 178000 EUR
Готварство
Крокети с рикота и пармезан
Пастет с риба тон и каперси
Агнешко къри за Гергьовден
Категории