Меню

Рецепта за Пиле Марсала

3 април 2024 | 09:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Рецепта за Пиле Марсала
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете пилешкото между два листа найлоново фолио. 
  2. Начукайте с помощта на чук за месо или точилка, докато направите месото по-тънко и крехко. 
  3. Овкусете месото от двете страни със сол и пипер. 
  4. Поставете брашното в плитка чиния. 
  5. Потопете всяко парче месо в брашното, докато го покрие, изтупайте. 
  6. Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. 
  7. Пържете в него пилешкото от всяка страна по 3 минути или до златисто. 
  8. Извадете пилешкото от тигана. 
  9. В същия тиган добавете гъбите, виното, бульона, лимоновия сок. 
  10. Намалете котлона и оставете соса да къкри и да се редуцира за 10 минути. 
  11. Върнете пилешкото обратно в тигана и го обръщайте, така че да се овкуси от всички страни. 
  12. Намалете котлона, похлупете с капак и оставете да се готви още 5-6 минути. 
  13. Сервирайте поръсено с наситнен магданоз.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай