IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Рецепта за Пиле Марсала
3 април 2024 | 09:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
500 г пилешки гърди на половини
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица зехтин
1 чаша нарязани гъби
½ чаша вино Марсала
½ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 супена лъжица пресен магданоз, наситнен
Приготвяне
Поставете пилешкото между два листа найлоново фолио.
Начукайте с помощта на чук за месо или точилка, докато направите месото по-тънко и крехко.
Овкусете месото от двете страни със сол и пипер.
Поставете брашното в плитка чиния.
Потопете всяко парче месо в брашното, докато го покрие, изтупайте.
Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура.
Пържете в него пилешкото от всяка страна по 3 минути или до златисто.
Извадете пилешкото от тигана.
В същия тиган добавете гъбите, виното, бульона, лимоновия сок.
Намалете котлона и оставете соса да къкри и да се редуцира за 10 минути.
Върнете пилешкото обратно в тигана и го обръщайте, така че да се овкуси от всички страни.
Намалете котлона, похлупете с капак и оставете да се готви още 5-6 минути.
Сервирайте поръсено с наситнен магданоз.
Свързани статии
Азиатска салата с пиле, манго и авокадо
5 нискокалорични рецепти с пилешко месо
Пилешки бутчета със зеленчуци, доматен сос и вино
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
пилешко
печено пиле с гъби
пиле марсала
Коментирай
Последни
Четени
4 охлаждащи маски с краставица – намаляват торбичките под очите
Таро карта за 9 юли, сряда
Нумерологична прогноза за 9 юли
Седмичен хороскоп за 7 – 13 юли
Дневен хороскоп за 8 юли, вторник
Дневен хороскоп за 9 юли, сряда
Древен свят на 140 хил. години бе открит на океанското дъно
Нов подход в търсенето на извънземен разум: Къде насочват усилията си експертите
Дошъл от Космоса: В Австралия откриха камък, по-стар от планетата Земя
Gateway се зарежда: Рекордните слънчеви крила минаха успешно теста
Сбогом, къси поли – Пола-панталон е най-актуалната тенденция за лято 2025
Хороскопът ви за 9 юли
Брачните проблеми са в миналото – Джъстин намери своето винаги и завинаги в лицето на Хейли
Най-накрая – Дженифър Анистън разкри публично връзката си с красив любовен гуру
Кожни инфекции и грижа за кожата при по-възрастните през лятото
Клинични прояви и нови диагностични подходи при синдром на Окамото
Помага ли алкохолът при тревожност или обратното?
Ашваганда и ползите от нея
Венера в Близнаци - какво чака зодиите?
София Вергара - топлес в Ибиса
Приянка Чопра: Дъщеря ми се мисли за принцеса
Защо българските разработчици предпочитат Етериум?
продава, Търговски обект, m2 София, Люлин 10, 475000 EUR
продава, Магазин, 130 m2 София, Изгрев, 455000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 84 m2 София, Младост 4, 227000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 103 m2 София, Младост 4, 278000 EUR
Готварство
Разкошни макарони на фурна с кафява захар
Лятно смути с манго и портокал
Коктейл Аперол шприц
Категории