Меню

Мраморен бананов кекс с шоколад

15 май 2024 | 11:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Мраморен бананов кекс с шоколад
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Пресейте брашното със содата и солта. Може да разбъркате и с телена бъркалка, ако нямате сито. 
  3. Разбийте мекото масло и захарта с миксер, докато стане пухкава смес. 
  4. Добавете намачканите с вилица банани, яйцето и киселото мляко. 
  5. Разбийте с миксера, докато сместа стане гладка и пухкава. 
  6. Добавете сухите съставки и отново разбийте до пълното им смесване. 
  7. В микровълнова загрейте шоколадовите капки, докато се разтопят леко. Разбъркайте с лъжица, за да ги доразтопите. 
  8. Към шоколада добавете 1 чаша от тестото за кекса, като разбъркате добре. 
  9. Останалото тесто излейте в намазнена със спрей за готвене форма за печене. 
  10. Към тестото излейте неравномерно шоколадово оцветеното тесто. 
  11. С помощта на нож или сламка разнесете шоколадовата смес, за да добие мраморен ефект. 
  12. Печете в загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути. 
  13. Намалете фурната на 180 градуса и печете още 20 минути или до суха клечка. 
  14. Охладете кекса върху решетка, преди да извадите от формата и да нарежете. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай