Меню

Супа с бекон, кейл и киноа

18 юни 2024 | 12:20 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Супа с бекон, кейл и киноа
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. В силно нагорещен тиган запържете бекона с разбъркване, докато добие златиста коричка. 
  2. Извадете бекона и го оставете върху кухненска хартия да се отцеди. Запазете мазнината. 
  3. Намалете котлона и в същия тиган с мазнината от бекона запържете лука с щипка сол. 
  4. Разбърквайте 5 минути, след което добавете чесъна. 
  5. Продължете да разбърквате още 2-3 минути, докато и чесънът се запържи. 
  6. Извадете лука и чесъна от тигана и ги оставете настрана. 
  7. Отново в същия тиган добавете олиото и сложете нарязаното пилешко с още една щипка сол и щипка черен пипер. 
  8. Сотирайте за около 5-6 минути с разбъркване, докато месото добие златиста коричка. 
  9. Прехвърлете пилешкото в тенджера. 
  10. Към него добавете лука, чесъна, бульона, моркова, дафиновите листа, още малко сол и черен пипер. 
  11. Оставете да заври под капак. 
  12. След това прибавете киноата и кейла. 
  13. Оставете да ври още 15-20 минути, докато омекнат. 
  14. Извадете дафиновите листа, добавете бекона и мащерката в супата и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай