Меню

Пилешко с лимонов сос

29 октомври 2024 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Пилешко с лимонов сос.Снимка: istock
25 мин.

  • Порции: 2-3

Пилешкото месо е сред най-предпочитаните за приготвянето на вкусни ястия. Днес споделяме една лесна рецепта за пилешко с лимонов сос.

Продукти
Приготвяне
  1. Месото се нарязва на малки хапки. 
  2. В загрят тиган добавете зехтина и чесъна. 
  3. Оставете чесъна за 2-3 минути, за да овкуси зехтина, след което го извадете. 
  4. Добавете месото и розмарина. 
  5. Гответе месото, докато стане златистокафяво от всички страни. 
  6. Извадете го в чиния заедно с розмарина.
  7. В същия тиган добавете маслото. 
  8. Когато се разтопи, може да сложите брашното. 
  9. Разбъркайте добре, за да се свържат брашното и маслото. 
  10. След това може да сипете лимоновия сок и водата. 
  11. Отново разбъркайте, за да се получи хомогенен сос. 
  12. Върнете в него месото. 
  13. Овкусете със сол, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай