Пилешко и паста е една вечна комбинация с невероятни вкусове и аромати. А ако добавите към тях и бяло вино, вкусът ще стане неотразим. Опитайте нашата рецепта за паста с чесново пиле и бяло вино.
Продукти
Приготвяне
В подсолена вода сварете фетучините за 8-10 минути.
Отцедете и оставете пастата настрана.
В голям тиган на среден огън загрейте зехтина.
Оваляйте пилешкото в брашното и го сложете в тигана.
Пържете с постоянно разбъркване и обръщане.
Добавете сол и черен пипер, разбъркайте.
Гответе го златисто.
В тигана добавете чесъна, гъбите, сокът от лимона и виното.
Разбърквайте в продължение на няколко минути, докато всичко омекне и съставките се смесят добре.
След като течностите в тигана се редуцират осезаемо, извадете пилешкото от тигана.
Добавете маслото на стайна температура. Разбъркайте добре, за да се сгъсти сосът и да стане кремообразен.