Меню

Паста с къдраво зеле и наденица

6 май 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Паста с къдраво зеле и наденица
60 мин.

  • Порции: 6

Пастата е винаги добра идея за хапване по всяко време. Разнообразете любимата си паста с къдраво зеле и наденица. Ще се изненадате от превъзходния вкус, който тази комбинация предлага. 

Продукти
Приготвяне
  1. В подсолена вода сварете пастата. Отцедете. 
  2. В голяма тенджера на среден към силен огън загрейте супена лъжица зехтин. 
  3. В него задушете наденицата с разбъркване до покафеняване или около 4-5 минути. 
  4. Извадете наденицата и прехвърлете върху хартия да се отцеди. 
  5. Добавете оставащата 1 супена лъжица зехтин в тенджерата. 
  6. В нея задушете доматите и лука. 
  7. Разбърквайте от време на време да не залепнат. 
  8. Ако се налага добавете малко вода, за да не залепват продуктите. 
  9. Добавете къдравото зеле, чесъна, солта, черния пипер. 
  10. Покрийте с капак и оставете да къкри 5 до 7 минути. 
  11. Върнете наденицата в тенджерата, разбъркайте. 
  12. Намалете котлона и оставете да къкри така няколко минути. 
  13. Добавете пастата към продуктите в тенджерата. 
  14. Овкусете с босилек, сол и пипер на вкус. Сервирайте ястието горещо. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай