Този вкусен плосък италиански хляб се приготвя лесно. Може да го сервирате с прошуто, моцарела, свежи зеленчуци, риба тон, да го завиете на руло.
Приготвяне
-
В голяма купа комбинирайте брашното, водата, мазнината и солта.
-
Месете, докато се образува хубаво гладко тесто.
-
Прехвърлете тестото върху плота и го премесете, за да стане съвършено.
-
Разделете го на 5 или 6 равни парчета (около 100 г всяко) и оформете всяко на топка.
-
Оставете тестото да си почине за 30 минути.
-
Разточете всяка топка тесто с точилка толкова тънко, колкото желаете.
-
Загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън.
-
Поставете една пиадина.
-
Печете в тигана за около 3 минути от всяка страна.
-
Така изпечете и останалите.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?