Меню

Пиадина – плосък италиански хляб

5 май 2025 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 5-6

Този вкусен плосък италиански хляб се приготвя лесно. Може да го сервирате с прошуто, моцарела, свежи зеленчуци, риба тон, да го завиете на руло. 

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа комбинирайте брашното, водата, мазнината и солта.
  2. Месете, докато се образува хубаво гладко тесто. 
  3. Прехвърлете тестото върху плота и го премесете, за да стане съвършено. 
  4. Разделете го на 5 или 6 равни парчета (около 100 г всяко) и оформете всяко на топка.
  5. Оставете тестото да си почине за 30 минути.
  6. Разточете всяка топка тесто с точилка толкова тънко, колкото желаете.
  7. Загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън. 
  8. Поставете една пиадина. 
  9. Печете в тигана за около 3 минути от всяка страна. 
  10. Така изпечете и останалите. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай