Меню

Италиански хляб с маслини и риган

22 май 2024 | 08:47 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Италиански хляб с маслини и риган
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Загрейте мазнината в незалепващ тиган на средна към висока температура. 
  3. Запържете лука в него за 3 минути с разбъркване. 
  4. Оставете настрана. 
  5. Пресейте брашното с останалите сухи съставки. 
  6. Направете кладенче. 
  7. Бавно добавете мътеницата, разбитите с вилица белтъци, маслото. 
  8. Започнете да омесвате с пръсти, така че да разширите кладенчето и да придърпате цялото брашно, докато се получи тесто. 
  9. Омесете добре тестото с ръце. 
  10. Към него добавете маслините, лука и ригана. 
  11. Омесете наново, но не много дълго – само колкото да се разпределят съставките в тестото. 
  12. Оформете го във форма на правоъгълен хляб. 
  13. Поставете в правоъгълна форма за печене на хляб, напръскана със спрей и застлана с хартия. 
  14. Поръсете с още малко риган и пармезан. 
  15. Печете в загрята фурна за около 1 час или до златиста коричка. 
  16. Извадете от фурната и оставете да изстива 10 минути преди да извадите от формата. 
  17. Оставете да изстине за още 30 минути върху решетка преди да нарежете.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай