Кой не обича бухти! Опитвали сме разнообразни рецепти за бухти. Солени, сладки, те са чудесни за хапване по всяко време. Споделяме една рецепта за гръцки сиропирани бухтички Loukoumades.
Приготвяне
-
В купа комбинирайте добре водата, захарта и маята.
-
Оставете настрана за 10 минути или докато маята шупне.
-
След това към нея добавете брашното, царевичното нишесте, млякото и зехтина.
-
Разбъркайте с дървена лъжица, след което месете около 5 минути, докато тестото стане гладко.
-
Покрийте купата със свежо фолио и я оставете на топло място за 1 час, докато тестото удвои обема си.
-
Докато тестото втасва, пригответе медения сироп.
-
В малка тенджера смесете 1 чаша вода със захарта и меда.
-
Разбъркайте и оставете да заври.
-
Намалете котлона и оставете да къкри около 20 минути.
-
Свалете от котлона и оставете да се охлади.
-
Когато тестото е готово, намажете леко ръцете си с олио или зехтин.
-
От него оформете малки топки с приблизителен размер на голф топка.
-
Би трябвало да се получат около 30-40 малки бухтички.
-
В малка тенджера на котлона сипете мазнината за пържене.
-
Тя трябва да е достатъчна, за да се изпържат добре бухтите.
-
Трябва да станат златистокафяви от всички страни.
-
Готовите бухти се отделят за кратко върху кухненска хартия.
-
След това потопете бухтите в сиропа.
-
Важно е бухтите да са все още горещи, когато ги слагате в сиропа.
-
Разбъркайте ги добре в него и сервирайте в чиния.
-
За финал може да поръсите върху тях още от сиропа.
Снимка: iStock
По идеия от themediterraneandish.com
Как бихте оценили рецептата?