Рецептата ни за лесен пикантен къри ориз може да се използва както като основно ястие, така и като гарнитура към различни ястия с месо, риба, салати. Той е прекрасна идея за лесна и бърза вечеря или пък обяд. 
	
		Приготвяне
	
	
	
				
			                                 - 
                                    Изплакнете ориза със студена вода.
                                
- 
                                    
В тенджера смесете ориза, водата и солта.
                                
- 
                                    
Оставете да заври на среден огън, като разбърквате от време на време.
                                
- 
                                    
След като заври, намалете котлона, сложете капак и оставете да ври 8 минути.
                                
- 
                                    
Междувременно в тиган на среден към силен огън загрейте зехтина.
                                
- 
                                    
В него запържете лука и чушката, докато омекнат или около 5-6 минути.
                                
- 
                                    
Отцедете ориза, ако в него е останала някаква вода.
                                
- 
                                    
Прехвърлете го в тигана при лука и чушката.
                                
- 
                                    
Добавете кърито и разбъркайте, докато се получи пухкава смес и оризът се овкуси добре.
                                
 
 
                
                
                
            
Снимка: iStock
		
			Как бихте оценили рецептата?