Меню

Италианска торта Caprese с ядки

21 май 2025 | 10:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете маслото в купа. 
  2. Добавете към него половината от захарта и семките на ваниловата шушулка. 
  3. За да ги изстържете, разрежете шушулката по дължина и след това с нож съберете семената, лесно е. 
  4. С помощта на миксер разбийте съставките. 
  5. След това добавете жълтъците и солта. 
  6. Отново разбийте хубаво и оставете настрана. 
  7. В друга купа смесете сухите съставки.
  8. Пресейте картофеното нишесте, бакпулвера и какаото, добавете към тях ядките и накрая разтопения на водна баня шоколад.
  9. Разбъркайте всичко добре и оставете настрана. 
  10. В друга купа изсипете белтъците и останалата пудра захар.
  11. Разбийте много добре до пухкавост. 
  12. След това към сместа с жълтъците добавете 1/3 от разбитите белтъци, след това 1/3 от сухите съставки. 
  13. Бъркайте бавно с шпатула от долу нагоре. 
  14. След това постепенно добавете отново белтъците, сухата смес. 
  15. Накрая трябва да се получи хубава еднородна смес. 
  16. Тестото се изсипва в кръгла форма за печене, предварително намазнена и „набрашнена“ с картофено нишесте. 
  17. На дъното на формата сложете лист хартия за печене.
  18. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути. 
  19. След като тортата напълно се охлади, може да я поръсите с пудра захар и да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай