IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Шоколадова торта "Тенерина"
10 януари 2024 | 15:30 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
40 мин.
Порции: 6-8
Продукти
200 г тъмен шоколад
100 г масло
4 яйца
150 г захар
50 г брашно
пудра захар за поръсване
Приготвяне
На водна баня разтопете нарязания шоколад заедно с маслото.
Трябва да се получи гладка сме, която да не е гореща.
Разделете в две купи жълтъците и белтъците.
Белтъците разбийте с миксер до хубава твърдост, като добавите към тях половината от захарта.
Отделно разбийте и жълтъците с останалата захар.
Към сместа с жълтъците добавете разтопения шоколад и разбъркайте.
След това с шпатула, бъркайки внимателно, добавете и белтъците.
Накрая се слага пресятото брашно.
Отново всичко се разбърква много добре, за да се получи гладко тесто.
Изсипете тестото в предварително намазнена и набрашнена форма за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
Сервирайте тортата, след като се охлади, поръсена с пудра захар.
Снимка: istock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за торти
рецепти за десерти с шоколад
Коментирай
Последни
Четени
Таро карта за 5 декември
„Въглени“ от Веселина Кожухарова
Канелен кекс с орехи и ванилия
Седмичен хороскоп за 2 – 8 декември
Днес почитаме света Сава
4 зодии, за които декември ще е невероятен
Парис Хилтън и Картър Реум отпразнуваха петата си годишнина
В Източна Европа се надигат консервативни движения в отговор на либералния Запад
За растеж на косата ползвайте моринга
Клоуи Кардашиян няма намерение скоро да се обвързва
Готварство
Канелен кекс с орехи и ванилия
Баницата на модерната жена: с бекон, чедър и много стил
2 идеи за вечеря под 400 калории
Категории