Искате палачинки за закуска, но традиционните са ви омръзнали? Опитайте една френска рецепта за класически палачинки Креп Сюзет от френската кухня. Ще се влюбите.
Продукти
Приготвяне
За палачинките:
В купа смесете млякото, водата, яйцата, захарта и солта.
Може да ги смесите и в блендер, а може и с миксер.
Добавете брашното и отново разбийте до гладкост.
Добавете 2 супени лъжици разтопено масло заедно с портокаловите корички.
Разбийте отново.
Приберете тестото в хладилник за 15-20 минути.
Извадете тестото от хладилника.
Загрейте тиган на среден огън.
Намажете с ½ чаена лъжица разтопено масло.
Направете палачинките една по една, като печете по 3-4 минути от всяка страна.
За портокаловия сос:
Смесете портокаловия сок, захарта, портокаловите корички в тиган на среден огън.
Разбърквайте, докато захарта се разтопи и сместа започне леко да бълбука.
Добавете маслото, парче по парче, като разбърквате след всяко добавяне, така че маслото да се разтопи и абсорбира напълно.
Оставете соса да покъкри, докато започне леко да се сгъстява, като разбърквате.
Добавете портокаловия ликьор и солта, разбъркайте и свалете от котлона.
Прегънете всяка палачинка наполовина, след това още веднъж.