Меню

Френски тост с боровинки, лимон и масло

21 юли 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Френски тост с боровинка, лимон и масло. Снимка: istock
30 мин.

  • Порции: 4

Френският тост или пържените филийки са любима закуска на милиони хора. Опитайте да ги разнообразите с една прекрасна рецепта за френски тост с боровинки, лимон и масло. Направете сутрините си по-вълшебни с този вкус. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Поставете решетката на средната степен. 
  3. В купа разбийте яйцата, кафявата захар, канелата, ванилията и солта, докато се разтворят. 
  4. Добавете сметаната и разбърквайте с телена бъркалка, докато се смесят. 
  5. Добавете 3 супени лъжици от маслото и разбъркайте. 
  6. В купа смесете боровинките, брашното и лимоновата кора. Разбъркайте. 
  7. Добавете останалите лъжици масло и разбъркайте. 
  8. Потопете филийките в сместа с яйцата и ги подредете в тавата за печене. 
  9. Печете до златисто или за около 15 минути. 
  10. Обърнете филийките, намажете с малко масло и печете от другата страна за още 15 минути. 
  11. Сервирайте френския тост поръсен със сместа с боровинките и кленовия сироп. 
  12. По желание добавете още меко масло при сервиране.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай